Idén új húrokat (is) pendítünk

2018-12-06

Bezony. Például a korábbi stílusok mellett az idei fesztiválon teret nyernek majd a pszichedelikus, az elektronikus- és könnyűzenei, a dzsessz és a “zaj”-dzsessz műfajok is.

A zenei színpadon továbbá egy különleges kísérletre hívtuk az előadóinkat. A külföldi és a hazai fellépőket arra kértük, fogalmazzák meg, mit is jelent számukra a spiritualitás, és próbálják meg ezt nekünk zenei keretek között visszaadni, tolmácsolni. Vagyis idén olyat hallunk, amit korábban szinte még senki sehol.
Többek között fellép majd a Dresch Quartet, a hazai dzsesszélet egyik meghatározó formációja, produkciójuk izgalmas fúziója lesz a magyar népzenének és az improvizatív dzsessznek. A ColorStar együttes teljesen új irányt nyit a fesztivál korábbi stílusához képest, a pszichedelikus és a pop-rock műfaj keveredése egy szokatlan zenei univerzumba kalauzol majd minket. Barabás Lőrinc szintén új hang lesz a rendezvényen, szóló produkciójában trombitával, egy looperrel és további elektronikus segédeszközökkel egy varázslatosan lebegő atmoszférát teremt majd Sastra című albumának dalaiból. De természetesen sok régi barátunk is zenél majd, így fellép többek között a Earth Sounds & Blue Planet Retreat és a Ganges Ragas is.
A zenei workshopok ezúttal sem hiányozhatnak, valamint eszeveszett Balaton-parti dzsemmelést tervezünk igazi Everness hangulatban. Akinek van hangszere, otthon ne hagyja!