Az elektronikus világzene szerelmeseinek: Prem Joshua & Band

2019-04-24

A 2019-es Everness fesztivál keretében először érkezik Magyarországra a keleti és nyugati zene hagyományaiból és kortárs tendenciáiból táplálkozó, fúziós zenét játszó zenekar, a Prem Joshua & Band. Az eklektikus hangok úttörőiként híressé vált banda elsősorban az indiai hangzás mélységéit ötvözi napjaink nyugati multi-instrumentális és elektronikus stílusaival.  Az így megteremtett újszerű hangzásvilág kulturális sokszínűségről, egyben alázatról tanúskodik.

Akusztikus kommunikációjuk megannyi kulturális és hangzó tradíciót megidéz: E színpadi nyelv atmoszférájában találkozhatunk kelet-európai ritmusokkal, jazz-zel, funkkal, goatrance és chillout elemekkel, ahogy szúfi versekkel, indiai mantrákkal is. A különböző világokból és műfajokból egybe szervülő egyediségük a hangszerek és effektek újító, mégis hagyománytisztelő összeállításának köszönhető. A tág repertoárban az énekhangon kívül alapvető zeneszerszámként van jelen a szitár, a tablá, a szoprán szaxofon és a bambuszfuvola, de az elektronika is jócskán képviselteti magát. Az 1991 óta működő formáció idáig 15 stúdióalbumot adott ki, amiket világszerte pozitívan fogadtak, mára az egyik legnépszerűbb világzenei együttesé válva.

A zenekar tagjai: Prem Joshua (szitár, fuvola, szoprán szaxofon, vokál), Raul Sengupta (ütőhangszerek, vokál), Satgyan Fukuda (ütőhangszerek, basszushangszerek, vokál), Dondieu Divin (billentyűs hangszerek), Sukriti Sem Bhattacharjee (vokál)