Arra kérünk, hogy mielőtt felhívnál vagy írnál, alaposan olvasd át az alábbi pontokat; szinte biztos, hogy megtalálod a választ a kérdésedre.

 

Idén NINCS ALKOHOL árusítás a fesztivál területén
Ez az egyik legfontosabb változás idéntől. Évek óta beszélünk róla, tervezzük, - a két Everness szilveszter alkoholmentességének pozitív fogadtatása után - idén meg is valósítjuk. Ez nem azt jelenti, hogy nem hozhattok be egy-egy üveg bort a fesztivál területére természetesen, sőt a főbejárattól 50 méterre már meg tudtok inni egy fröccsöt. Mi csupán a józan bulizást javasoljuk Nektek, próbáljátok ki, milyen tisztán bulizni, táncolni, beszélgetni. Az Everness lesz az első alkohol(árusítástól)mentes fesztivál.

NINCS PET PALACK ÉS PLASZTIK
Évek óta nem adunk műanyag poharat, szívószálat, zacskót a fesztivál területén, idéntől már PET palackot sem adunk ki és lehetőség szerint nem is hozunk be a területre.

NINCS FIZETŐS CSOPORTOS PROGRAM partnereinknél sem
Ezzel a döntéssel is a kezdetekhez ugrunk vissza. Idéntől nem lesznek fizetős csoportos programok. Egyéni kezelések, masszázsok viszont továbbra is lehetnek fizetősek.

NINCS FESZTIVÁL MAGAZIN
Sok kivágott fa, sok hulladék. Helyette lesz applikáció, helyszínre kirakott aktuális programok, előre letölthető programtáblázatok (nem színes, csillivilli, hanem praktikus excel tábla).

TEMATIKUS FALVAK
Az idei évtől falvakba rendezzük a helyszíneinket meghatározott tematika szerint. Az alábbi falvakban várunk Titeket: Szakrális, Zöld, Holisztikus, Intimitás, Szórakozás.
Ennek egyik célja a jobb átláthatóság, rendszerezettség. A másik célja, a közösség formálás. A fesztivál nagy létszáma mellett szeretnénk kisebb közösségeket létrehozni, hogy a "kedvenc" helyszíneteken többet időzve, könnyebben tudjatok kapcsolódni egymással, a közös érdeklődésetek alapján is.

IDŐZÓNÁK HANGOSSÁG SZERINT
Évek óta megoldandó feladat a csend és hangosság iránti igény harmonizálása. Akik korán kelnek a reggeli programok miatt, azok szeretnének nyugodtan aludni, és van aki éjjel szeretné levezetni a napi történéseket egy kis bulival. Ráadásul idén változott a csendrendelet a Balaton környékén. Ennek is megfelelően, minden nap 23 óráig lesz a program korlátozás nélkül, 23 és 01 óra között egy csendesebb időzóna lesz, ahol zárt térben lesz lehetőség bulizni. Éjjel 1 és reggel 9 között pedig teljes csend lesz a fesztiválon.

ZÖLDEBB, ÁRNYÉKOSABB
Az előző helyszínen évről évre kevesebb zöld terület vot. Az új helyszín egy igazán paradicsomi környezet lesz, rengeteg fával, bokorral, és az ezek adta árnyékkal.

BALATON PART ÉS BELSŐ TÓ IS
Mivel a helyszín nem fekszik közvetlenül a Balaton partján, cserébe van egy csodálatos belső tava, ahol viszont nem lehet fürdeni. Természetesen az Everness fesztivál nem maradhat Balatonpart nélkül, így megállapodtunk az önkormányzattal a strand részleges használatáról, melynek bejárata csupán 50 méterre van a főbejáratunktól. Erre a területre tesszük a már jól megszokott Táncos Partot, ahova - és a strand teljes területére - díjmentes bejárásotok lesz egy külön karszalag viselésével.

NAGYOBB VEGA/VEGÁN KÍNÁLAT
Idén az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a vega/vegán kínálat növelésére. Lesznek vegyes táplálkozást szolgáló standok is, melyeket egy helyre csoportosítunk az egyértelmű megközelítés érdekében.

EVERNESS MENZA
Sok kritika érte a fesztivált, hogy drága az étel. Ezért idén kialakítunk egy Everness Menzát, ahol napi menüt vásárolhattok az a la carte kiszolgálók árainál kedvezményesebben.

KIJELÖLT DOHÁNYZÓHELYEK
Az előző években csak a hatóságok által megkövetelt helyeken (ételudvar, gyerekfalu) tiltottuk a dohányzást, idéntől kijelölt dohányzóhelyekkel védjük a nemdohányzókat. A fesztivál területén kizárólag ezen helyeken lehet majd cigizni.

VÁLOGATOTT SZOLGÁLTATÓK
Az eddigi éveknél is nagyobb figyelmet fordítunk a szolgáltató partnereink minőségi és mennyiségi kiválasztására, mert hiába ő egy szolgáltatója a fesztiválnak, mégis az összképre nagy hatással van a terméke, szolgáltatása.

TÖBB KÖZÖSSÉGI PROGRAM
A három alap pillérünk (tudatosság, feltöltődés, közösség) egyike a közösség, melyet konkrét programokkal és terekkel szeretnénk idéntől erősíteni. Ilyenek lesznek például a közösségi energetikai kezelések és a közös meditációk.

TÁRSTALÁLÓ PROGRAMOK
Örömmel tapasztaljuk , hogy sokan ismerkednek meg az Everness programjain egymással, alakítanak párkapcsolatot, majd később családot. Ez a közös érdeklődésnek és a biztonságos közegnek nagyban köszönhető. Idén célzott programokat is szervezünk azoknak, akik szeretnének párt találni, nem csak keresni.

ÁLLANDÓ TŰZ
Az új helyszín lehetővé teszi, hogy régi vágyunk megvalósuljon: kialakítjuk azt a központi helyszínt, ami a fesztivál lelkeként, egy folyamatosan táplált tűzrakással megteremti azt a szakrális teret, amely segít mindnyájunkat a fesztivál teljes időtartama alatt.

LIMITÁLT VENDÉGSZÁM
Idén limitáljuk a vendégek létszámát: legfeljebb 2000 heti bérletet és 500-500 napijegyet értékesítünk.

Dátum, helyszín

Az Everness Fesztivál 2020-ban új helyszínrek költözik.
Június 17-22. között Siófok-Sóstón várunk a Sió Campingben.

KÉPEK

Kapunyitás: 2020. június 17. szerda 12:00 óra.
A program 2020. június 22-én hétfőn 12:00-kor ér véget.

A FESZTIVÁL PONTOS HELYE

A pontos cím: 8600 Siófok-Sóstó, Pusztatorony tér 1.

TÉRKÉP

Budapesttől 100 km-re találod meg a Sió Campinget, Sótsón, Siófok csendes részén.

 

JEGYEK

Everness Fesztivál 2020 - HETI BÉRLET

Everness Fesztivál 2019 - KEDVEZMÉNYES ÁRÚ HETI BÉRLET - diák, nyugdíjas, mozgáskorlátozott vendégek részére

Minden heti bérlet 1 fő belépésére jogosít és az Everness Fesztivál 2020 teljes időtartamára érvényes: 2020.06.17. szerda 12:00 órától 2020.06.22. hétfő 12:00 óráig.

Gyermekek a rendezvényt a fesztivál kezdetén betöltött 14 éves korukig ingyen látogathatják, azonban belépésük regisztrációhoz és karszalag viseléséhez kötött.

MEGKÖZELÍTÉS

Autóval: Budapest felől az M7 autópályán haladva a 98. számú kijáratig, Siófok Kelet / Siófok-Sóstó.
Oszkár Telekocsival: Az évek óta népszerű Telekocsi szolgáltatást idén is érdemes igénybe vennetek, ehhez Facebook-os eseményünkben egyénileg szervezhettek utazó partnereket, de használhatjátok az Oszkár rendszerét is.
Vonattal: Budapestről, a Déli pályaudvarról Alsóörs megállóig. Onnan a Vasút utcán a menetiránynak megfelelően, nagyjából negyed órás séta után meg is érkeztél.
Busszal: Budapestről, a Népliget autóbuszállomástól Alsóörs autóbuszállomás megállóig. Innen is kb. 10 perces sétával juthatsz el a Fesztivál bejáratáig.
Kerékpárral: Így egyszerre sportolhatsz és védheted a környezetedet.

PARKOLÁS

A Fesztivál területén a kijelölt parkolóhelyeken és Sóstó utcáiban ingyenesen parkolhatsz. Kérünk, ezt úgy tedd, hogy az ott lakók közlekedését ne akadályozd!

A Fesztivál helye: 8600, Siófok-Sóstó
Pusztatorony tér 1.

Kérjük, hogy a község területén belül is ügyelj a KRESZ szabályainak maradéktalan betartására, a parkolásra vonatkozó előírásokat pedig kísérd fokozott figyelemmel!

Kerékpárodat a kemping területén bárhol rögzítheted, lezárhatod, de kérjük vigyázz a növényzet épségére.

SÁTRAZÁS

A fesztiválon kizárólag érvényes Napi Kempingjeggyel vagy Kemping bérlettel sátrazhatsz. A 3x3 m méretű sátradat a körülkerített és őrzött kemping területen állíthatod fel. Érkezéskor az erre kijelölt recepción jelentkezz be.
A sátorhely érkezési sorrendben elfoglalható: 2020.06.17. szerda 12:00 órától, kiköltözés 2020.06.22. hétfő 14:00 óráig.

Zuhanyzó, mosdó és wc a közelben található.

A fesztivál területére gépjárművel csak a kijelölt parkolóhelyekig lehet behajtani, ezért javasoljuk, hogy sátradat és egyéb csomagodat praktikusan, kézzel könnyen szállítható módon csomagold össze!

MOBILHÁZAK

Kínálatban 4+1 fős faházak, vadiúj 4 fős mobilházak, 2+1 fős apartmanok és rönkházak, valamint lakókocsiparcella és Campsule közül választhatsz. Az ezzel kapcsolatos általános információt és a foglalás részleteit ide kattintva találod meg: SZÁLLÁSOK

A helyszínen fizetendő 30 000 Ft / mobilház kauciót és az 400 Ft/fő/éj (18 év felett) Idegenforgalmi adót a recepción fogod tudni rendezni. Szállás vouchereddel érkezéskor az erre kijelölt recepción fogsz tudni bejelentkezni.

GYERMEKEK

Fesztiválunk kifejezetten gyermekbarát, amely azt jelenti, hogy a gyerekekre kiemelt figyelmet fordítunk: lesz gyermekmegőrző, ahol az önkéntes óvónők és segítők nem csak vigyáznak a gyerekekre, hanem foglalkoztatják, szórakoztatják is őket, hogy te is nyugodtan fesztiválozhass, és akár egész nap látogathasd a különböző programokat.

A gyerekeknek szóló programokat keresd a Hetethét gyerekfalu helyszínünkön.

Gyermekek a rendezvényt a fesztivál kezdetén betöltött 14 éves korukig ingyen látogathatják, azonban belépésük regisztrációhoz és karszalag viseléséhez kötött.

TISZTÁLKODÁS

A rendezvény területén több vizesblokkot is találsz wc-vel, zuhanyzóval. Kérjük, ügyelj a tisztaságra, és ne folyasd feleslegesen a vizet! Javasoljuk, hogy a fennakadások elkerülése érdekében a nap kevésbé forgalmas időszakaiban használd inkább a zuhanyzókat, ne csak a reggeli vagy esti órákban!

HÁZIÁLLATOK

A gazdik mellett természetesen a házikedvenceket is szeretettel látjuk a rendezvényen - a vízpartot, a napsütést és a társaságot biztosan ők is nagyon fogják élvezni.
Kutya felelősen a házakban is tartható. 

A felhőtlen szórakozás biztosításának érdekben gazdiként kérünk téged, hogy ügyelj a terület tisztaságára és a többi fesztiválozó nyugalmára, akár úgy is, hogy kedvencedet pórázon tartod.

Minden kutyát szeretettel várunk a fesztiválra, ha:

fegyelmezett, szófogadó: a gazdája sétáltatja őt és nem fordítva, illetve hívásra minden esetben visszamegy;
barátságos: nem várjuk el, hogy mindenkivel önállóan barátkozzon, de ne jelentsen veszélyt és ne adjon okot aggodalomra, félelemre, ne morogjon se más kutyákra, sem emberekre;
szobatiszta: esetünkben a szoba a fesztivál területét jelenti. A gazdi feladata saját kutyája szerves hulladékának gondos összeszedése és annak a megfelelő szemetesbe helyezése;
tisztaságszerető: akárcsak a gazdája, aki tudomásul veszi, hogy a kutyust csak bizonyos típusú mobilházakba engedi be a Pelso Camping, amelyért kötelezően fizetendő végtakarítást számol fel;
jóllakott: nem kunyerál, nem csór ételt az asztalról, esetleg mások tányérjáról, nem szedi szét a szemeteseket;
műértő: nem ugat bele mások csendes beszélgetésébe, zenéjébe

MOTYÓ

Hozz magaddal kényelmes ruhákat, és ha szeretnél mozogni, akkor jógamatracot, fürdőruhát, törölközőt, illetve, ha sátorban alszol, célszerű még beszerezned vízhatlan sátrat, hálózsákot, derékaljat, elemlámpát.
Számos standnál és az ételudvarban biztosítunk változatos étkezési lehetőséget, illetve vizet és egyéb italokat is ezeken a helyeken tudsz majd vásárolni.

Fontos, hogy a fesztivál területére gépjárművel csak bizonyos pontokig lehet majd behajtani, ezért javasoljuk, hogy praktikus, kézzel könnyen szállítható csomagokat állíts össze magadnak!

Kérjük, hogy olvasd el a Házirendet, amiben az is szerepel, mi az, amit NEM hozhatsz a Fesztivál területére.

ÉRTÉKMEGŐRZŐ ÉS MOBILTÖLTÉS

A fesztivál területén értékmegőrzőt üzemeltetünk. Díja leadott tárgyanként vagy csomagonként 200 Ft/darab.
Ugyanitt lehetőséged lesz mobilodat, fényképezőgépedet is feltölteni díja 200 Ft/töltés.

Az értékmegőrző 0-24 órás nyitvatartással üzemel.
Használatának feltételeit a Házirendben olvashatod.

 

ORVOS

Kérjük, hogy a rendezvény alatt fokozottan vigyázz magadra és fesztiválozó társaidra – a várható meleg miatt figyelj oda arra is, hogy elegendő folyadékot fogyassz, gondoskodj a napvédelemről, viselj sapkát, kendőt, használj naptejet!

Ha mégis rosszul éreznéd magad, vagy bármilyen egészségügyi problémád adódna, fordulj bizalommal az állandóan működő orvosi ügyelethez, amelynek helyét a térképen jelöltük.

 

INFORMÁCIÓ

Telefonszámunk +361 299 0989, amelyen hétfőtől péntekig, 9:00 és 17:00 óra között elérsz minket.

E-mail címünk: info@everness.hu

 

 

 

ZÖLDülj velünk!

A fesztiválon keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük. A területen hármasával helyeztünk el szemeteseket az alábbi felosztásban:

Komposzt:

ide kerül minden, ami lebomlik. Zöldség és gyümölcsmaradék, kávézacc, mindenféle
papírtermék, egyéb ételmaradék, zöldhulladék

 

 

Szelektív:

ide kerül az összes újrahasznosítható hulladék, azaz a tiszta műanyag, üveg, fém, PET-
palackok, konzervesdobozok, üvegpalackok.

Kommunális:

minden egyéb nem lebomló és nem újrahasznosítható hulladék, ételmaradékkal vagy
egyéb módon szennyezett műanyag és fém