Török Fruzsina

Szakrális körtánc oktató

Egész életemet végig kísérte a tánc, a mozgás szeretete, mint a testemnek, lelkemnek egy ösztönös, mindig őszinte megélési, kifejezési módja.

 A klasszikus baletton át a társas- és néptáncig mindenben örömömet leletem. Hosszú évekig táncoltam, majd tanítottam Nia táncot. A test és lélek mély kapcsolatának megtapasztalását az Integrált Kifejezés- és Táncterápia sajátélményű, majd terapeuta képző évei mélyítették el bennem.

 A szakrális körtáncokkal hat évvel ezelőtt találkoztam és egy egészen új világ tárult fel általuk számomra. Úgy emlékszem, hogy először a körtáncok közösség formáló ereje hatott rám újdonságként, majd idővel megélve mély szakralitásukat, az egész élethez való viszonyomat alakították át. Az egység élmény, ami nemcsak a körben, mint szakrális formában, hanem a világ különböző népeinek táncai által átélhetővé válik, életem részévé vált a körön kívül is.

 A gyökerekhez való kapcsolódásban sokat segítenek Sólyomfi Nagy Zoltán Ősforrás tanfolyamai.

 Három éve táncoltatom a körben az ünnepelni, együttlétre, együtt mozdulásra, meghittségre, örömre vágyó lelkeket. Felajánlva a lehetőséget arra, hogy a szakrális körtánc által az ünnepeket, évfordulókat vagy életünk bármely jelentős eseményét szentségként átélve, valóban az legyen, amire az eredetileg hivatott lenni, összegzés, az életünket, személyiségünket gazdagító lehetőség.

Vissza