Dr. Mérő László

pszichológus, egyetemi tanár

"A matematika számomra az anyanyelvet jelenti, a pszichológiáról azonban kicsit másként beszélek mint a többi pszichológus." Annyira másként, hogy Youtube-on minden előadásának több tízezres megtekintése van, könyvei - amelyeket a szélesebb közönség számára írt, 8 nyelven jelentek már meg - érthetően beszélnek játékelméletről, a pénzről, az érzelmek és a csodák logikájáról. Ötperces esszéiből négy kötete jelent meg, legutóbbi könyve A nyolcrétű út pedig a szellemi rugalmasságról szól. Érthető és érdekfeszítő előadásmódja, valamint figyelemfelkeltő témaválasztásai miatt egyértelműen az Everness előadói között van a helye!

Vissza

Dr. Mérő László:

Az érzelmek logikája

Evernessia - 2019. 06. 21. Péntek 12:00-13:00

Az érzelmeket évezredek óta úgy tekintik a filozófusok, mint az állatvilágból ránk maradt csökevények, amelyek csak akadályozzák a logikus, mélyen emberi gondolkodást. A modern pszichológiai kutatások azonban egészen mást fedeztek fel. Röviden: érzelmek nélkül nincs értelem sem. Az okos embernek okos érzelmei is vannak - és emellett ugyanolyan buta, csapongó érzelmei is vannak, mint mindenki másnak.


Dr. Mérő László:

The Logic of Emotions

Evernessia - 2019. 06. 21. Péntek 12:00-13:00

Philosophers have always considered emotions as some confused thing that remained for us from the animal being, and harm the purely logical, human thinking. However, modern psychological research has proven something totally different. In short: There is no intellect without feelings. The clever person has clever feelings, too, and, besides these, they also have exactly as dull, confused feelings, too, as anybody else.

logo