Ivanics Anna

ruhatervező

Mindig is fontos volt számomra a természet és az élhető környezet megőrzése, ezért küldetésemnek érzem, hogy az embereket megpróbáljam visszavezetni a fenntartható módon előállítható, természetes alapanyagok használatára a világ második legszennyezőbb iparágában, a divatiparban.
A kender alapú ruházkodás kiemelkedően fenntartható, ezért a legtöbb ruhánk a Trip Hemp Fashionnél kenderből készül, és hogy ne csak a feldolgozás, hanem az alapanyag is magyar lehessen, folyamatosan végzünk termesztéstechnológiai és innovatív feldolgozási kutatásokat. Detox fashion with hemp!

Vissza

Hanyecz Adél:

Kender: egy ősi erőforrás modernkori alkalmazása

Dialog - 2019. 06. 22. Szombat 18:15-19:45

A kender Magyarország számára nem csupán a múlt növénye. Ugyan a XX. században Európa szerte itt termett a legtöbb kender, ma inkább a felhasználási területek sokszínűségére fektetjük a hangsúlyt. Az ország több pontján újra aktívan működik a kendertermesztés és -feldolgozás. Hallhattok a termesztés mai állásáról, a kender sokrétű felhasználási lehetőségeiről és jövőjéről. -egészséges élelmiszerek, -natúrkozmetikumok, -ökotextíliák, -bioműanyagok, -organikus építkezési alapanyag, -gyógyászat

logo