Gombkötő Zsuzsa

Sexological Bodywork és gátizomtréner

Mindig szerettem intimitással foglalkozni, tabut törni. Szeretek emberek bizalmasa lenni, segíteni a titkos problémáikban. Legintimebb kapcsolatunk a saját testünkkel van, és én ezt a kapcsolatot szeretném fejleszteni. Hiszem, hogy a testnek joga, és képessége van az öngyógyításra, és hogy meg kell tanulnunk kommunikálni vele, Hiszem, hogy bennünk rejlik egészségünk kulcsa, de ahhoz, hogy megértsük és támogathassuk, elsősorban is meg kell ismernünk.

Azt gondoltam, ha biológus leszek, többet tudok meg róla. Igen, de nem volt elég.

 Aztán azt gondoltam, hogy ha megérintem, jobban megismerem, és sorra sajátítottam el a különböző masszázsstílusokat, azt gondoltam, most már tudok segíteni. De a masszázs nem mindig elég, csodás energiaáramlás, de sokszor túl passzív, többet akartam adni.

   Elvégeztem a Magyarországon egyedül akkreditált szexuálterapeuta (nem szexuálpszichológus) képzést, de igazán ott érzem magam otthon, ahol a verbális terápia véget ér, mert habár azt mondják, hogy a legnagyobb erogén zónánk a két fülünk közt van, én meg voltam győződve a lábunk közti rész fontosságáról is.  

 Svájcban elvégeztem egy sexological bodywork tanfolyamot, amely testfókuszú szexuális oktatókat képez, így már segíthettem az embereknek többet megtudni saját testükről és szexualitásukról tudatos érintés, mozgás- és légzésvezetés révén. Ez az asszisztált önfejlesztésre, öngondoskodásra való oktatás igénye egyértelműen vezetett a gátizomtorna tréner képzésre. Rájöttem, hogy az intim problémáknak csak kis hányada szexuális jellegű, sokszor a szex fel sem merül súlyosabb állapotok, inkontinencia, sérvek, szervsüllyedések miatt. Ezeket a gondokat pedig nem másnak, magunknak kell megoldani.

 Egy másik vonalon haladva, azoknak, akik csak valami újdonságra, érdekességre szomjaznakszintén tudok ajánlani egy csemegét: a hálószoba birkózást. 10 éve kezdtem brazil jiu jitsuval foglalkozni, azóta birkózom férfiakkal. Óriási lehetőséget láttam abban, hogy a birkózást párkapcsolati, és szexuális játékként használjuk, ebbe szeretnék bepillantást engedni, tanácsokat adni.

 
2021 Intim Medical gátizomtorna specialista

2017 Somatic Trauma Therapy Babette Rotschild

2015 Szexuálterapeuta posztgraduális képzés, Semmelweis Egyetem

2014 Sexological Bodywork, International Institute forSexological Bodywork, Zurich, Svájc

2014 Wellness Lomilomi masszázs, Centre for PolynesianHealing Arts, Budapest

2005 Maharishi Ayurveda Technician, MERU Seelisberg, Svájc

2003 Ma-URI masszázs Witold Kucharczyk, Budapest

2002 Gyógymasszázs Második Esély Iskolája, Pécs

 

2001 Biológia tanár Janus Pannonius Tudományegyetem Pécs

 

Vissza