Gánti Bence

integrál pszichológus, M.A.

Gánti Bence, M.A, integrál szemléletű pszichológus és klinikai szakpszichológus, az integrál szemlélet hazai elterjesztője, nemzetközileg ismert alakja és az Integrál Akadémia alapítója.

1999-ben az ELTE pszichológia szakán végezve további tanulmányait a hazai klinikai és pszichoterápiás képzőhelyek mellett az integrál szemlélet megalapítójánál, Ken Wilbernél az Amerikai Egyesült Államokban, valamint a jóga és buddhista meditációk területén távol-keleten, Indiában, Burmában és Thaiföldön folytatta.

Egyesítve a nyugati és keleti ismereteket és gyakorlatokat, az integrál pszichológiával egy olyan globális, integrált és kultúra-független megközelítést képvisel, mely éppúgy képes támogatni az egészséges ember hétköznapi életének jólétét és az önmegvalósítását (hétköznapi élet), mint a szellemi útkeresők spirituális ébredését (spirituális gyakorlás), vagy éppen  a lelki problémák feldolgozását a szenvedőknél (a klinikum területe).

A 2006-ban Budapesten megalapította az Integrál Akadémiát, amely három éves képzésben tanítja az integrál pszichológiát. Emellett, a nemzetközi szakmai élet legfőbb, kétévente megrendezett találkozójának, az Integral Europen Conference-nek (IEC) is alapítója és igazgatója 2014 óta. Emellet segédkezik más kontinenseken is, Dél-Afrikában az Integrál Afrikai Konferencia (IAC) megteremtésében, valamint az Integrál Latin-Amerikai Konferencia megteremtésében, Kolumbiában, mindezzel támogatva a globális integrál mozgalom főbb akupunktúrás pontjainak a fejlesztését.

Szervezői és tanítási tevékenysége mellett tanárokat képez, személyiségfejlesztő-, terápiás-, és önismereti tréningeket és elvonulásokat tart,  melyet itthon Integrál Tábor néven, külföldön Integral Flow Experience workshop és retreat néven szervez.

Magánpraxisban egyéni terápiás üléseket is tart, mint pszichológus Budapesten, és Zoomon. Nemzetközi terepen tanít az Amerikai Egyesült Államokban is, ahol hét évet élt a kaliforniai San Franciscoban, ahol Barack Obama elnöksége alatt szerzett állampolgárságot.  A hét év során a Ken Wilbernél folytatott tanulmányok mellett előadóként, inetgrál pszichológiát tanítotott a San Francisco State University-n és a Meridián University-n. Csoportvezetőkén és szervezőként aktívan részt vett az amerikai integrál konferenciákon és rendezvényeken. Emellett integrálpszichológiai tanítási és csoportvezetési tevékenységei kiterjednek még a következő országokra, ahová meghívták: Mexikó, Németország, Svájc, Ausztria, Olaszország, Portugália, Svédország, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Görögország.  

Vissza