Gánti Bence

integrál pszichológus, M.A.

Gánti Bence, M.A, integrál szemléletű pszichológus és klinikai szakpszichológus, az integrál szemlélet hazai elterjesztője, nemzetközileg ismert alakja és az Integrál Akadémia alapítója.

1999-ben az ELTE pszichológia szakán végezve további tanulmányait a hazai klinikai és pszichoterápiás képzőhelyek mellett az integrál szemlélet megalapítójánál, Ken Wilbernél az Amerikai Egyesült Államokban, valamint a jóga és buddhista meditációk területén távol-keleten, Indiában, Burmában és Thaiföldön folytatta.

Egyesítve a nyugati és keleti ismereteket és gyakorlatokat, az integrál pszichológiával egy olyan globális, integrált és kultúra-független megközelítést képvisel, mely éppúgy képes támogatni az egészséges ember hétköznapi életének jólétét és az önmegvalósítását (hétköznapi élet), mint a szellemi útkeresők spirituális ébredését (spirituális gyakorlás), vagy éppen  a lelki problémák feldolgozását a szenvedőknél (a klinikum területe).

A 2006-ban Budapesten megalapította az Integrál Akadémiát, amely három éves képzésben tanítja az integrál pszichológiát. Emellett, a nemzetközi szakmai élet legfőbb, kétévente megrendezett találkozójának, az Integral Europen Conference-nek (IEC) is alapítója és igazgatója 2014 óta. Emellet segédkezik más kontinenseken is, Dél-Afrikában az Integrál Afrikai Konferencia (IAC) megteremtésében, valamint az Integrál Latin-Amerikai Konferencia megteremtésében, Kolumbiában, mindezzel támogatva a globális integrál mozgalom főbb akupunktúrás pontjainak a fejlesztését.

Szervezői és tanítási tevékenysége mellett tanárokat képez, személyiségfejlesztő-, terápiás-, és önismereti tréningeket és elvonulásokat tart,  melyet itthon Integrál Tábor néven, külföldön Integral Flow Experience workshop és retreat néven szervez.

Magánpraxisban egyéni terápiás üléseket is tart, mint pszichológus Budapesten, és Zoomon. Nemzetközi terepen tanít az Amerikai Egyesült Államokban is, ahol hét évet élt a kaliforniai San Franciscoban, ahol Barack Obama elnöksége alatt szerzett állampolgárságot.  A hét év során a Ken Wilbernél folytatott tanulmányok mellett előadóként, inetgrál pszichológiát tanítotott a San Francisco State University-n és a Meridián University-n. Csoportvezetőkén és szervezőként aktívan részt vett az amerikai integrál konferenciákon és rendezvényeken. Emellett integrálpszichológiai tanítási és csoportvezetési tevékenységei kiterjednek még a következő országokra, ahová meghívták: Mexikó, Németország, Svájc, Ausztria, Olaszország, Portugália, Svédország, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Görögország.  

Vissza

Gánti Bence:

Everness Összközösségi Megnyitó Szertartás

Evernessia - 2019. 06. 19. Szerda 19:00-21:15

A programra az Everness összközösség gyűlik egybe a nagyszínpadnál, hogy közösen átéljenek egy jelentőségteljes egységélményt. Erre az időre leállnak a programok máshol. Mi az Everness szellemisége és lelkisége, és mi a fesztivál spirituális mondanivalója? Megszólalnak az alapítók, a főszervezők, és a résztvevők. Ezután a szerepeket meghaladva mindneki egy közös körbe lép és találkozhat egymással, inspiráló zenei élmény kíséretében. Az egységélmény megnyitja a teret a fesztiválra, és a résztvevők belépnek az élmény belsejébe, amit az Everness hét jelent. 


Gánti Bence:

Everness Communal Opening Ceremony

Evernessia - 2019. 06. 19. Szerda 19:00-21:15

For this program the community who is on the festival premises comes together and meet at the main stage. Other programs stop for this duration. What is the spiritual philosophy behind the festival? What is the message of the founders and what people think? The founders, leaders and organizers of the festival share personally, and the participants join to explore what Everness means to them in a guided inquiery, dialogue and sharing. After this all gather in a circle and leaving behind the words the crowd connects in a flow experience with inspiring music. The essential human encounter and onenness opens the field for the festival and the participants enter the interior of the Everness week.


Gánti Bence:

A lelki fejlődés szintjeinek áttekintése, integrál szemléletben

Evernessia - 2019. 06. 22. Szombat 14:30-15:30

Vannak-e a lelki és spirituális fejlődésnek tudományosan kimutatható szintjei? Át lehet-e tekinteni, és össze lehet-e kapcsolni a keleti meditációs hagyományok fejlődési lépcsőfokait és a nyugati pszichológia tudásával? A válasz igen. Gánti Bence integrál pszichológus bemutatja azt a nagy szintézist, valamint az abban rejlő fejlődési lépcsőfokokat, amely Ken Wilber óta integrál szemlélet néven minden kontinensen elterjedt, és az új tudatosság szakmailag megalapozott irányzatává képviseli. Többek között erre a modellre alapozták a Mátrix c. filmet a készítői. Aki képben akar ma lenni, és az összefogást keresi, annak mindenképen érdemes megismerkednie az integrál szemlélettel.


Gánti Bence:

Everness Öszközösségi Záró Szertartás

Evernessia - 2019. 06. 23. Vasárnap 21:30-22:30

A programra az Everness összközösség gyűlik egybe a nagyszínpadnál, miközben más helyszínekem leállnak a programok. Ez háromszor történik meg a fesztivál alatt: az Everness Nyitószertartáson szerda délután, a szombat délelőtti Világbéke Meditáción és az Everness Zárószertartáson, vasárnap este. Ez a három pillanat, amikor az egész fesztiválközösség összekapcsolódhat egy egységben! A zárószertartáson megjelennek a fesztivál jeles zenészei, a fesztivál megalkotói és vezetői, a kulisszák mögül előlépő szervezők, és a közönséggel összekapcsolódnak egy fejelthetetlen ünnepi csúcsélményben, megkoronázva az idei fesztivált! Javasoljuk, hogy ha szeretnéd az Everness spirituális lényegét átélni, akkor gyere el a nyitó, a világbéke és a záró szertartásokra, mint a fesztivált átszövő, közös szálra fűzött jeles csomópontokra.

logo